PZP

Politie Zorgpolis (PZP)

De Politie Zorgpolis (PZP) is een zorgverzekering op maat voor de politie. Politiemedewerkers en hun gezin krijgen 10% collectiviteitskorting op de basisverzekering bij de PZP. Er zijn een aantal opties als het gaat om het kiezen van een verzekering, maar ook het eigen risico. Hieronder zetten we de verschillende opties op een rij.

Allereerst de basisverzekering

De basisverzekering is voor alle inwoners van Nederland verplicht. De basisverzekering vergoedt kosten voor zorg die medisch noodzakelijk is. Bij de PZP heb je de keuze uit twee basisverzekeringen: de PZP Zorg-op-maatpolis (€ 112,32 per maand inclusief 10% collectiviteitskorting) en de PZP Zorgkeuzepolis (€118,48 per maand inclusief 10% collectiviteitskorting).

Voor extra zekerheid: de aanvullende verzekering

Met een aanvullende verzekering kun je je verzekeren voor vergoedingen van zorg die niet zijn opgenomen in de basisverzekering. Denk daarbij aan vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie en tandartskosten. Er zijn verschillende verzekeringen voor verschillende wensen. Aanvullende verzekeringen van de PZP zijn: Basis PZP (€ 8,50 per maand) , Plus PZP (€ 15,95 per maand) en Jongeren PZP (vanaf € 16,60 per maand).

Voor een stralende lach: de tandartsverzekering

Niet alle tandzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Met de aanvullende verzekering Tandarts PZP
(€ 20,95 per maand) ben je tegen een lage premie verzekerd voor tand- en mondzorg.

Alleen verplicht of ook vrijwillig eigen risico?

Wij kennen een verplicht en een vrijwillig eigen risico. Het verplicht eigen risico geldt voor iedere verzekerde vanaf 18 jaar. De hoogte van het bedrag wordt door de overheid bepaald en is voor 2016 € 385,- per jaar. Dit eigen risico is gekoppeld aan de basisverzekering en ingesteld door de overheid om onnodig zorgverbruik tegen te gaan.

Naast het verplicht eigen risico kan je kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Dit begint vanaf € 100,- en loopt op tot € 500,- per jaar, bovenop je verplicht eigen risico. Als je voor een vrijwillig eigen risico kiest, krijg je korting op je premie voor de basisverzekering. Hoeveel korting is afhankelijk van het bedrag dat je kiest. Wanneer je verwacht weinig zorg nodig te hebben, kan dit een goede optie zijn.

Meer informatie

Voor meer informatie kijk je op www.pzp.nl of bel je met het Accountteam PZP via 0800 - 023 12 90.

Demonstratie

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN