Aanpak PTSS blijft ondergeschoven kind bij politie

Aanpak PTSS blijft ondergeschoven kind bij politie

21 jun 2018, ptss

De ACP verwacht dat het risico op ziekteverzuim en PTSS bij de politie blijft groeien door werkdruk en leeftijdsopbouw. De ACP laat de Tweede Kamer weten, in reactie op twee brieven van minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid, weinig vertrouwen te hebben dat de aanpak van de werkgever voor verbetering gaat zorgen. De ACP wil strakke afspraken over PTSS/ziekteverzuim maken in de nieuwe CAO Politie.

Politievakbond ACP zet zich al jaren in voor leden met PTSS. Hierover zijn in vorige CAO’s ook meerdere malen afspraken gemaakt. Deze hebben, tot teleurstelling en verontwaardiging van onze leden, echter niet geleid tot een goede en grondige aanpak van de problematiek.

In de huidige CAO-onderhandelingen zijn PTSS en aanpak ziekteverzuim wederom onderwerp van gesprek. Politiemensen hebben recht op een goede aanpak en begeleiding tijdens hun ziekteproces en hebben op dit punt niet of nauwelijks vertrouwen meer in de werkgever. Er moeten nu echt andere afspraken gemaakt worden. Inclusief consequenties voor de werkgever, wanneer dit weer geen vruchten afwerpt.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN