ACP Rechtshulppolis biedt partner ACP-lid uitkomst

ACP Rechtshulppolis biedt partner ACP-lid uitkomst

9 jan 2019, rechtshulp werk en inkomen

Ontslag op staande voet. Dat heeft nogal wat gevolgen… Je verliest direct je inkomen. Ook het recht op een uitkering loopt gevaar. En wat als je het niet eens bent met het ontslag? Als ACP-lid kun je in dat geval terecht bij je bond. Maar wat als je partner, die niet bij de politie werkt, dit overkomt en geen rechtsbijstandverzekering heeft? De ACP Rechtshulppolis kan – afhankelijk van de dekking – uitkomst bieden. Voor Roos was dat zo.

De arbeidsmarkt trekt weer aan en Roos krijgt de kans om in een mooie en uitdagende functie te starten bij een bedrijf. Met veel enthousiasme gaat zij aan de slag. Al na enkele weken blijkt dat de nieuwe baan toch wat tegenvalt. Moedig zet zij door, maar na anderhalve maand escaleert de situatie en volgt er ontslag op staande voet.

Spanning en onrust

Roos is verbluft over het ontslag en over de gang van zaken die volgt. Zij ontvangt allerlei ongefundeerde aansprakelijkstellingen van haar (voormalige) werkgever. De hele situatie brengt de nodige spanning en onrust met zich mee. Want hoe heeft het toch zo ver kunnen komen?

Partnermodule

De echtgenoot van Roos is ACP-lid en heeft de ACP Rechtshulppolis afgesloten, inclusief partnermodule. Hierdoor heeft ook Roos (die niet bij de politie werkt) recht op juridische hulpverlening rond arbeidszaken. Zij besluiten daarom ARAG te bellen voor advies. Dat blijkt een verstandig besluit.

Ontslagvergoeding

Er wordt een procedure gestart en Roos trekt aan het langste eind. Zij krijgt een wettelijke ontslagvergoeding en een fikse aanvullende vergoeding. Voor in totaal slechts zes weken werken, ontvangt zij een jaarsalaris. En inmiddels heeft zij ook alweer een andere baan. Eind goed al goed.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN