Acties branden los vanuit Landelijk Actie Centrum!

Acties branden los vanuit Landelijk Actie Centrum!

9 jul 2018, cao

Politiemensen in heel Nederland voeren actie! Omdat we een goede CAO willen en herstel van de organisatie. Dat verdienen we als politie en dat verdient de burger. Alleen de korpsleiding en het kabinet zien dat niet. Dus openen we hen de ogen met harde en doeltreffende acties, die we met het Landelijk Actie Centrum (LAC) in goede banen leiden.

Vanuit het LAC staan we constant in verbinding met de actieteams in de eenheden. Maar we kunnen het alleen met gezamenlijke actiebereidheid en input!

FB Collega’s politie

Fantastisch dus dat we al op de eerste dag van het actietraject geholpen worden door de bijna 9.000 collega’s van de Facebookgroep Collega’s Politie, een besloten pagina waar alleen politiemensen toegang toe krijgen (via de groep ‘aanmelding collega´s politie‘). Met een poll op het platform, hielp Collega’s Politie ons aan vijf stevige actie-ideeën, waarvan het niet-bekeuren meteen al is ingezet! Maar het mag nog wel wat steviger. ‘Alleen Prio1 rijden’ is de meest gekozen optie in de poll.

FB Malieveld 2.0

Ook de beheerders van Malieveld 2.0 kwamen langs, de facebookgroep waar duizenden burgers en collega’s zich voor hebben aangemeld. Ze wilden kennismaken en zeiden binnenkort met actievoorstellen van hun pagina te komen.

Actie!

We roepen alle collega’s op die digitaal (politieacties, collega’s Politie, malieveld 2.0. etc), van zich hebben laten horen om dit te blijven doen. En om ook echt op straat en in de bureaus met elkaar actie te voeren. Bij onze eerste gezamenlijke actie, het niet-bekeuren, jagen we meteen al het Kabinet op kosten. Het blijft hier niet bij! Des te langer politiek en politietop stil blijven zitten, des te meer deze CAO hen gaat kosten.

Heb je vragen over de acties? Neem dan contact op met het actiecentrum. 

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN