Bonden maken gehakt van pensioenplannen Koolmees

Bonden maken gehakt van pensioenplannen Koolmees

24 apr 2019, pensioen

Op woensdag 15 mei, tijdens de jaarlijkse ‘gehaktdag’ in de Tweede Kamer, maken de vakbonden van veiligheidspersoneel (politie, brandweer, defensie, douane, marechaussee et cetera) gehakt van de pensioenplannen van minister Koolmees. Die plannen gaan letterlijk en figuurlijk door de gehaktmolen, waarna er fatsoenlijke gehaktballen van worden gemaakt.

De gehaktmolens zetten we neer rond het Binnenhof, zodat politici onze gehaktballen kunnen proeven. Gehaktballen met verschillende pensioensmaken, zoals afschaffing van de RVU-boete, bevriezing van de AOW-leeftijd op 66 jaar en een goed pensioen voor ZZP’ers. Het wordt tijd dat dit kabinet nu eens echt een goede smaakbelevenis krijgt en de goede keuzes maakt.

Er zijn grenzen

Op maandag 18 maart werd tijdens de landelijke pensioenactie duidelijk dat duizenden politiemensen en medewerkers uit andere veiligheidssectoren bereid zijn om te strijden voor een goed pensioen. En dat zij hun eigen belangen meteen opzijzetten als het gaat om de veiligheid van burgers en collega’s. Politiemensen zijn bevlogen en loyaal. Dat is een mooi gegeven, maar tegelijkertijd een valkuil. Altijd maar doorgaan, dat heeft invloed op je fysieke en mentale gestel. Er moet een moment zijn waarop politieambtenaren een stapje terug kunnen doen; 66 jaar is echt de grens. Het kabinet wil nu voor elk jaar dat de gemiddelde Nederlander ouder wordt, ook de AOW-leeftijd met een jaar verhogen. Dit is onacceptabel, zeker voor mensen met zware beroepen.

Gehaktdag

Woensdag 15 mei is niet zomaar uitgekozen door de veiligheidssectoren. Dit is de dag waarop het kabinet verantwoording aflegt aan het parlement over wat er van hun op Prinsjesdag aangekondigde plannen en uitgaven terecht is gekomen. In de volksmond ook wel ‘gehaktdag’ genoemd.

Nog voor het zomerreces

Met deze actie willen de veiligheidssectoren het kabinet dwingen om voor het zomerreces met een nieuw pensioenvoorstel te komen, waarin de eisen van de vakbonden zijn opgenomen. Zo niet, dan zullen in het najaar opnieuw acties volgen.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN