4 sep 2018, cao
Afgelopen weekend voerden de politievakbonden actie tijdens de eredivisiewedstrijd Fortuna Sittard – FC Utrecht. Door rondzwervend bouwmateriaal rondom het stadion raakte er wederom een politieman gewond. Ondanks meerdere waarschuwingen en verzoeken is de situatie rondom het stadion nog steeds niet veilig genoeg. De voorzitters van de gezamenlijke Politiebonden stuurden een brief naar burgemeester Cox van Sittard-Geleen.
Over deze actie is het nodige te doen geweest in de media. Door ons is er daarbij nadrukkelijk gewezen op de onveilige situatie rond het stadion in verband met rondzwervend bouwmateriaal en bouwafval.
Uiteindelijk heeft de burgemeester besloten de wedstrijd door te laten gaan. Hij gaf daarbij aan dat de situatie wel veilig was en materiaal en afval inmiddels waren afgeschermd en opgeruimd. Nader onderzoek van ons ter plaatse heeft echter anders uitgewezen. Er zwierf nog steeds afval en materiaal en het bouwterrein was onvoldoende stevig afgeschermd met hekken. Bij onze rondgang langs het stadion bleek dat de bouwondernemer pas op vrijdagmiddag is gevraagd om het bouwterrein beter af te sluiten hetgeen toen niet meer te realiseren was
De gevolgen van de beslissing zijn inmiddels bekend en zijn ernstig. De landelijke pers is gehaald omdat na de wedstrijd de situatie danig uit de hand liep. Supporters keerden zich tegen elkaar en tegen de politie. Daarbij zijn hekken omvergetrokken en is gegooid met stenen en andere materialen die zich daarachter bevonden. Met als triest resultaat dat er een politieagent gewond is geraakt. Precies het scenario waar wij nadrukkelijk voor hadden gewaarschuwd en dat wij ook met het oog op de veiligheid van het publiek maar ook van de in de haast opgetrommelde agenten vreesden.
De politiebonden zijn, naar aanleiding van de actie van mening dat er kritischer gekeken zou moeten worden naar de inzet van politie bij evenementen in Sittard. Wij eisen van de gemeente dat de onveiligheid rondom het stadion moet worden opgelost. Zo niet, heeft dit consequenties voor politie-inzet bij volgende wedstrijden.
Werk mee aan een gezonde beroepsziekte-regeling!
Heb jij als politiemedewerker te maken gekregen met een dienstongeval, beroepsincident of beroepsziekte? Dan zijn de werkgever en de bonden benieuwd naar jouw ervaringen met de huidige regels voor het aanvragen van erkenning of voorzieningen. Vul de digitale vragenlijst van het korps in en help ons aan informatie om verbeteringen op te baseren! Een van
3 decTerugblik 2019: De voortgang van de CAO
De voortgang van de CAO wordt besproken in speciale overleggen met minister en korpsleiding. Vakbondsadviseur Ramon Meijerink blikt met voorzitter Gerrit van de Kamp terug op deze overleggen in 2019.
3 decBonden en werkgever oneens over N5-overgangsbeleid
De bonden en de werkgever zijn het oneens over de regeling om als politiekundige (N5) bevorderd te worden naar operationeel expert (OE) of operationeel specialist (OS). De discussie gaat specifiek over hoe deze CAO-afspraak eruit moet zien voor zittend personeel. Bij de uitwerking van dit ‘overgangsbeleid’ bleek dat hier verschillend over wordt gedacht. Afspraak in
15 novDe politiebonden leggen uit! Met N3 en N4 naar senior
Collega’s met N3 en N4 kunnen zich gaan aanmelden voor een seniorfunctie. In deze video legt beleidsadviseur Marc Wegerif namens de bonden uit hoe dit precies in zijn werk gaat en waar je op moet letten.
12 novSwitch executief naar ATH wordt aantrekkelijker
Vanaf 1 januari 2020 is een drempel weggenomen voor executieve politiemensen om over te stappen naar een ATH-functie. Zij kunnen dan namelijk 5 jaar hun aanstelling voor de uitvoering van de politietaak (executieve status) behouden. De maatregel is onderdeel van de CAO en moet zorgen voor meer flexibiliteit. Met name in de onderbezette meldkamers is
11 nov