Burgemeester laat voorwaarden pensioenactie vallen

Burgemeester laat voorwaarden pensioenactie vallen

8 feb 2019, pensioen

Het kort geding dat de politiebonden hadden aangespannen tegen burgemeester Pauline Krikke is van de baan. Zij heeft aangegeven dat de actie van de politiebonden op maandag 11 februari alsnog kan doorgaan zoals de bonden deze hebben aangezegd. De burgemeester van Den Haag heeft ingezien dat zij het recht op collectief demonstreren/actievoeren niet kan tegenhouden.

Op maandag 11 februari gaan de politiebonden opnieuw actievoeren voor een goed pensioen. Daarbij wordt de toegang tot het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het kantoor van werkgeversorganisatie VNO/NCW geblokkeerd. De burgemeester van Den Haag gaf eerder deze week aan dat deze blokkade alleen mocht doorgaan als de politiebonden aan vijf voorwaarden zouden voldoen. De politiebonden vonden haar voorwaarden onacceptabel en gaven aan naar de rechter te stappen. Na de dreiging van een kort geding besloot de burgemeester in te binden. Zij heeft nu aangegeven dat de actie van de bonden kan plaatsvinden op de manier waarop zij dat voor ogen hebben.

Kom ook 11 februari

De bonden roepen politiemensen op om 11 februari mee te doen met de actie in Den Haag. Heb jij je nog niet aangemeld? Doe dat nu via info@pensioenacties.nl

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN