CAO-actie bij Opening Politie Onderwijsjaar

CAO-actie bij Opening Politie Onderwijsjaar

31 aug 2018, cao

Ook tijdens de officiële opening van het Politie Onderwijsjaar zal minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid merken dat hij midden in een CAO-conflict met de politiebonden zit. De bonden hebben hun leden opgeroepen om hem aanstaande maandag bij zijn bezoek aan de Politieacademie in Apeldoorn het middelpunt te maken van een ‘grootschalige multidisciplinaire oefening’.

Op weg naar de feestelijke ceremonie zullen politiemotorrijders de minister op 3 september symbolisch staande houden en naar een controleplaats begeleiden. Daar wordt hij dan opgewacht door nog meer actievoerders. In de tijd dat de bolide van de bewindsman aan een uitgebreide inspectie wordt onderworpen, gaan zij met hem in gesprek gaan over het belang van een goede nieuwe politie-CAO en het oplossen van problemen waar de Nationale Politie en de Politieacademie mee kampen.

De actie #Opening Politie Onderwijsjaar? Vergeet het maar! zal worden uitgevoerd door studenten en medewerkers van de Politieacademie, politiemedewerkers van de eenheid Oost-Nederland, leden van het Verkeershandhavingsteam, het team Nodale oriëntatie en het team Drones van de Landelijke Eenheid. Ook zal de douane-speurhond van de LE worden ingezet.

Tijdens deze CAO-actie voeren de deelnemende executieve politiemedewerkers hun werkzaamheden op andere wijze uit dan opgedragen. Het is dus niet zo dat ze GEEN werkzaamheden uitvoeren. Ook blijven ze beschikbaar voor ogenblikkelijke inzet bij een verzoek om noodhulp of een andere prio 1-melding. Voor docenten en studenten geldt dat deze oefening past in het onderwijsprogramma. Hun werkzaamheden wijken daardoor niet af.

De actie #Opening Politie Onderwijsjaar? Vergeet het maar! is onderdeel van een scala aan politieacties dat door de politievakbonden NPB, ACP, ANPV en VMHP is uitgerold. Bekijk hier welke acties er nog meer worden gehouden.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN