default image

CAO Politie: Ruim baan voor ons politievak!

19 dec 2017, cao

Namens de 25.000 politiecollega’s die lid zijn van de ACP ontvangt minister Grapperhaus vandaag onze brief met CAO-eisenEen goed functionerend loopbaanbeleid, een gezonde leeftijdsopbouw, fit en gezond ons werk doen en een eerlijke beloning. Dat zijn voor de ACP dé onderwerpen waar het over moet gaan in de komende CAO-onderhandelingen.

De CAO-inzet van de ACP is tot stand gekomen op basis van een grote hoeveelheid aan reacties van ACP-leden en door gesprekken en brainstorms met verschillende doelgroepen en platforms, waaronder collega’s onder de 30 jaar, politievrijwilligers, wijkagenten, 50-plussers, Blue M en het Platform Bezorgde dienders. Uit deze gesprekken blijkt dat politiemensen nog steeds van hun vak houden, maar last hebben van de organisatie waarin zij werken. Loopbaankansen zijn schaars. Oudere collega’s werken noodgedwongen langer door. De scheve leeftijdsopbouw en krappe bezetting van de teams trekt een zware wissel. Jongere collega’s vullen de operationele gaten die vallen doordat voor RPU-uren en nachtdienstontheffingen géén nieuwe capaciteit in de plaats komt. Nog steeds lopen teveel politiemensen gezondheidsschade op als gevolg van het werk.

Een nieuwe CAO zal niet al deze problemen oplossen, maar moet wel nieuw perspectief bieden.  In de afgelopen jaren heeft het op verschillende punten geschort aan een goede uitvoering van CAO-afspraken. Daarom vindt de ACP: politiecollega’s moeten zelf méér invloed krijgen op hun vak en op wat zij nodig hebben om dat goed te kunnen uitvoeren. Vier ACP-leden lichten de belangrijkste actiepunten uit de ACP-inzet in onderstaand filmpje toe. Kijk komende maanden vooral ook op www.acp.nl om op de hoogte te blijven.

Samenwerken

Samenwerken waar dat mogelijk is. Dat is het uitgangspunt van de ACP, ook voor de komende CAO-onderhandelingen. De komende tijd gaan de bonden dan ook met elkaar in gesprek om de mogelijkheid tot een gezamenlijke CAO-inzet te verkennen.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN