Een scheiding: ‘Kunnen jullie mij helpen?’

Een scheiding: ‘Kunnen jullie mij helpen?’

24 jan 2019, scheiden en doorgaan

Je trouwt met het idee om samen oud en gelukkig te worden. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) eindigt echter vijftig procent van de relaties in een scheiding. Rowdy Simon van Scheiden & Doorgaan: “Wat ons vooral opvalt, is het aantal scheidingen rond de pensioenleeftijd.” Wat als het onverhoopt zover komt?

‘Wat wil ik eigenlijk met al die vrije tijd gaan doen én met wie wil ik die tijd doorbrengen?’ Het antwoord op dit soort fundamentele vragen leidt er soms toe dat huwelijken het niet overleven, is de ervaring van Simon in zijn werk. “Het is geen beslissing van de ene op het andere moment. Vaak hebben mensen al jarenlang hun twijfels. Op het moment dat er een andere levensfase aanbreekt en mensen afscheid nemen van een vertrouwde werkomgeving, durven zij ineens ook andere keuzes te maken als het gaat om hun relatie. Zij zien zich de periode van pensioen niet meer met hun partner delen”, zegt Simon op basis van de verhalen die hij hoort in zijn werk.

Samenwerking

Wat als het onverhoopt tot een scheiding komt? ‘Kunnen jullie mij helpen? Ik ga scheiden en heb (juridische) hulp nodig.’ Het is een vraag die de ACP geregeld krijgt van leden. Juridische hulp en mediation rond scheiding is geen onderdeel van het ACP-dienstenpakket. Om toch tegemoet te komen aan de wens van leden werkt de ACP samen met Scheiden & Doorgaan. Kwalitatieve dienstverlening, waarbij de nadruk niet zozeer ligt op het scheiden maar op het doorgaan. Het is onmogelijk deze dienstverlening te betalen als onderdeel van het lidmaatschap. Wel is de ACP in overleg met Scheiden & Doorgaan tot een aanbod gekomen voor ACP-leden: een pakketprijs van €4.950 naar €3.250 (inclusief BTW). Dit pakket bestaat uit:

Zelf je pakket samenstellen kan ook. Dat kan besproken worden in het eerste vrijblijvende gesprek met Scheiden & Doorgaan.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN