Gratis APK op je loopbaan? Meld je aan via de ACP! *Update*

Gratis APK op je loopbaan? Meld je aan via de ACP! *Update*

23 jan 2019, scholing

Ben jij politiemedewerker? Ben je 45 jaar of ouder? En wil je inzicht krijgen in je carrièremogelijkheden en je toekomst? Meld je dan via de ACP aan voor gratis loopbaanadvies (ter waarde van € 600,-). Dit loopbaantraject is mogelijk gemaakt door een tijdelijke overheidssubsidie die tot 1 juli 2019 loopt. Wees er dus snel bij, want op = op!

Politievakbond ACP selecteerde twee betrouwbare loopbaanadviesbureaus (50 Company en NextHRM) waarmee je in gesprek kunt gaan over je werk en je toekomst. Nadenken over je loopbaan betekent dat je vooruit denkt en klaar bent voor de toekomst. Een extra cursus of een ander taakaccent kan jouw inzetbaarheid met jaren verlengen. Of je concludeert dat je niets wilt veranderen. Of dat je juist heel iets anders wilt gaan doen. Hoe dan ook: je krijgt inzicht in je kwaliteiten en mogelijkheden en in hoe je die inzet op de arbeidsmarkt. De door ACP geselecteerde loopbaanadviseurs zijn onafhankelijk. Zij kennen de ins en outs van de arbeidsmarkt en ontwikkelden speciaal voor politiemedewerkers en hun leidinggevenden een traject van 4 uur. Raakt je vraag aan arbeidsvoorwaarden en/of rechtspositie dan hebben ze een kort lijntje met de ACP.

Het Ontwikkeladvies voor 45-plussers is een kort traject van enkele gesprekken om je bewust te worden van je mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Het kan ook betekenen dat je er juist bewust voor kiest te blijven zitten waar je zit. Het gaat erom dat je alvast nadenkt over je werk en jouw wensen voor de toekomt. En bovenal dat je zelf de regie houdt op je loopbaan.

Voor wie geldt de loopbaanregeling?

Het gratis loopbaantraject wordt mogelijk gemaakt dankzij de Tijdelijke Subsidieregeling 45-plussers, van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Het ministerie heeft 20 miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld voor loopbaanadvies aan onder meer politiecollega’s van 45 jaar en ouder en hun leidinggevenden.

Afgelopen jaar was de regeling al beschikbaar voor boa’s, toezichthouders en handhavers. Een aantal van hen maakte dankbaar gebruik van de regeling. Lees hier hun ervaringen of bekijk de video.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN