2 mei 2018, cao
De politiebonden hebben vandaag het herstelplan voor de Nationale Politie – dat zij vorige week aanboden aan minister Grapperhaus en korpschef Akerboom – verzonden aan de politiek (Tweede en Eerste Kamer), regioburgemeesters en OM. Ook deze partijen hebben immers een rol, verantwoordelijkheid en positie ten opzichte van de politie.
Het herstelplan met ruim 30 maatregelen om van het politiekorps weer een gezonde organisatie te maken, is door de politiebonden opgesteld na vele gesprekken met politiemensen en de rapporten die de afgelopen jaren zijn verschenen over de situatie bij de Nationale Politie.
Het herstelplan is ook de reactie van de politiebonden op de Evaluatie Politiewet van de commissie Kuijken uit november 2017. In de maand mei zal de minister hierop een reactie sturen naar de Tweede Kamer, waarna een debat zal plaatsvinden over de consequenties van de evaluatie.
Het herstelplan is door de politiebonden ingebracht in de CAO-onderhandelingen en wordt door de bonden gezien als een belangrijke oplossing voor de huidige problemen bij de politie. De voorgestelde maatregelen pakken de oorzaak van de problemen aan.
De inzet voor een nieuwe CAO van de werkgever richt zich op flexibilisering, met name gericht op arbeidsvoorwaarden en rechtspositie van politiemensen. Dit zien de politiebonden als symptoombestrijding. Daadwerkelijke uitvoering van het herstelplan is voor de bonden voorwaardelijk voor een eventuele discussie over flexibilisering. Een woordvoerder namens de politiebonden: “Wij hebben de diverse stakeholders gevraagd kennis te nemen van het herstelplan en daar waar nodig onderdeel te maken van gesprek of debat.”
“Wij menen dat uitvoering van dit herstelplan nodig is om ervoor te zorgen dat politiemensen weer vertrouwen krijgen in hun organisatie en dat het tegemoetkomt aan wat burgers belangrijk vinden.”
Werk mee aan een gezonde beroepsziekte-regeling!
Heb jij als politiemedewerker te maken gekregen met een dienstongeval, beroepsincident of beroepsziekte? Dan zijn de werkgever en de bonden benieuwd naar jouw ervaringen met de huidige regels voor het aanvragen van erkenning of voorzieningen. Vul de digitale vragenlijst van het korps in en help ons aan informatie om verbeteringen op te baseren! Een van
3 decTerugblik 2019: De voortgang van de CAO
De voortgang van de CAO wordt besproken in speciale overleggen met minister en korpsleiding. Vakbondsadviseur Ramon Meijerink blikt met voorzitter Gerrit van de Kamp terug op deze overleggen in 2019.
3 decBonden en werkgever oneens over N5-overgangsbeleid
De bonden en de werkgever zijn het oneens over de regeling om als politiekundige (N5) bevorderd te worden naar operationeel expert (OE) of operationeel specialist (OS). De discussie gaat specifiek over hoe deze CAO-afspraak eruit moet zien voor zittend personeel. Bij de uitwerking van dit ‘overgangsbeleid’ bleek dat hier verschillend over wordt gedacht. Afspraak in
15 novDe politiebonden leggen uit! Met N3 en N4 naar senior
Collega’s met N3 en N4 kunnen zich gaan aanmelden voor een seniorfunctie. In deze video legt beleidsadviseur Marc Wegerif namens de bonden uit hoe dit precies in zijn werk gaat en waar je op moet letten.
12 novSwitch executief naar ATH wordt aantrekkelijker
Vanaf 1 januari 2020 is een drempel weggenomen voor executieve politiemensen om over te stappen naar een ATH-functie. Zij kunnen dan namelijk 5 jaar hun aanstelling voor de uitvoering van de politietaak (executieve status) behouden. De maatregel is onderdeel van de CAO en moet zorgen voor meer flexibiliteit. Met name in de onderbezette meldkamers is
11 nov