Het ‘huis’ van de Nationale Politie

Het ‘huis’ van de Nationale Politie

21 aug 2018, cao

Door: Erwin Koenen

De afgelopen twee jaar is de huiseigenaar behoorlijk aan het klussen geweest. Met als doel om het prestigieuze nieuwbouwpand af te stemmen op de eisen van deze tijd. State of the art, dat moest het worden. De bewoners moesten zich er helemaal in thuis voelen en optimaal kunnen functioneren.

De bewoners zagen een stoet aan onderaannemers aan zich voorbij trekken. Sommigen werden al na één dag werken weer bedankt en vervangen door een volgende. De bewoners aanschouwden alles met lede ogen en vonden het tijd worden om de bouwinspectie het resultaat tot op heden te laten beoordelen.

De ervaren bouwinspecteur schrok zich rot bij wat hij aantrof. Een verstopte afvoer, waardoor de toiletten overlopen. Een waterleiding met verkeerde diameter, waardoor er onvoldoende drinkwater is. Constructieve muren op de verkeerde plekken en te dun, met als risico instortingsgevaar. Een loslatende dakbedekking op een aantal plekken, waardoor lekkage is opgetreden. Bij een ongunstige windrichting en een windkracht van meer dan 6 is de kans groot dat de hele dakbedekking wegwaait, waardoor het regenwater ongehinderd het huis in kan lopen. Tot slot isolatie van een inferieure kwaliteit met als gevolg dat het nooit behaaglijk kan zijn in deze woning.

De conclusie van de bouwinspectie was niet mals. Status van de woning; nationale bouwval. Dit betekent dat alleen beperkt gebruik nog is toegestaan onder direct toezicht van een bouwinspecteur. Er zijn fundamentele aanpassingen nodig om dit huis weer bewoonbaar te krijgen.

Het is noodzakelijk dat voor het eind van het jaar uitvoering wordt gegeven aan een herstelplan dat is goedgekeurd door de bouwinspectie. Als dit niet gebeurt, dan zal zo snel mogelijk met de sloop moeten worden begonnen.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN