21 aug 2018, cao
Door: Erwin Koenen
De afgelopen twee jaar is de huiseigenaar behoorlijk aan het klussen geweest. Met als doel om het prestigieuze nieuwbouwpand af te stemmen op de eisen van deze tijd. State of the art, dat moest het worden. De bewoners moesten zich er helemaal in thuis voelen en optimaal kunnen functioneren.
De bewoners zagen een stoet aan onderaannemers aan zich voorbij trekken. Sommigen werden al na één dag werken weer bedankt en vervangen door een volgende. De bewoners aanschouwden alles met lede ogen en vonden het tijd worden om de bouwinspectie het resultaat tot op heden te laten beoordelen.
De ervaren bouwinspecteur schrok zich rot bij wat hij aantrof. Een verstopte afvoer, waardoor de toiletten overlopen. Een waterleiding met verkeerde diameter, waardoor er onvoldoende drinkwater is. Constructieve muren op de verkeerde plekken en te dun, met als risico instortingsgevaar. Een loslatende dakbedekking op een aantal plekken, waardoor lekkage is opgetreden. Bij een ongunstige windrichting en een windkracht van meer dan 6 is de kans groot dat de hele dakbedekking wegwaait, waardoor het regenwater ongehinderd het huis in kan lopen. Tot slot isolatie van een inferieure kwaliteit met als gevolg dat het nooit behaaglijk kan zijn in deze woning.
De conclusie van de bouwinspectie was niet mals. Status van de woning; nationale bouwval. Dit betekent dat alleen beperkt gebruik nog is toegestaan onder direct toezicht van een bouwinspecteur. Er zijn fundamentele aanpassingen nodig om dit huis weer bewoonbaar te krijgen.
Het is noodzakelijk dat voor het eind van het jaar uitvoering wordt gegeven aan een herstelplan dat is goedgekeurd door de bouwinspectie. Als dit niet gebeurt, dan zal zo snel mogelijk met de sloop moeten worden begonnen.
Werk mee aan een gezonde beroepsziekte-regeling!
Heb jij als politiemedewerker te maken gekregen met een dienstongeval, beroepsincident of beroepsziekte? Dan zijn de werkgever en de bonden benieuwd naar jouw ervaringen met de huidige regels voor het aanvragen van erkenning of voorzieningen. Vul de digitale vragenlijst van het korps in en help ons aan informatie om verbeteringen op te baseren! Een van
3 decTerugblik 2019: De voortgang van de CAO
De voortgang van de CAO wordt besproken in speciale overleggen met minister en korpsleiding. Vakbondsadviseur Ramon Meijerink blikt met voorzitter Gerrit van de Kamp terug op deze overleggen in 2019.
3 decBonden en werkgever oneens over N5-overgangsbeleid
De bonden en de werkgever zijn het oneens over de regeling om als politiekundige (N5) bevorderd te worden naar operationeel expert (OE) of operationeel specialist (OS). De discussie gaat specifiek over hoe deze CAO-afspraak eruit moet zien voor zittend personeel. Bij de uitwerking van dit ‘overgangsbeleid’ bleek dat hier verschillend over wordt gedacht. Afspraak in
15 novDe politiebonden leggen uit! Met N3 en N4 naar senior
Collega’s met N3 en N4 kunnen zich gaan aanmelden voor een seniorfunctie. In deze video legt beleidsadviseur Marc Wegerif namens de bonden uit hoe dit precies in zijn werk gaat en waar je op moet letten.
12 novSwitch executief naar ATH wordt aantrekkelijker
Vanaf 1 januari 2020 is een drempel weggenomen voor executieve politiemensen om over te stappen naar een ATH-functie. Zij kunnen dan namelijk 5 jaar hun aanstelling voor de uitvoering van de politietaak (executieve status) behouden. De maatregel is onderdeel van de CAO en moet zorgen voor meer flexibiliteit. Met name in de onderbezette meldkamers is
11 nov