Jouw handtekening is pensioen waard

Jouw handtekening is pensioen waard

10 okt 2017, pensioen

Beste collega,

Jarenlang sta jij klaar voor anderen. Niet zomaar. Jij zet je dagelijks in voor de maatschappij. Jij bent er als anderen liever een straatje omlopen. Jij doet ‘je werk’ als het erop aankomt, soms op leven en dood. Dat heeft fysiek en mentaal impact op jou en je collega’s. Of je nu net begonnen bent bij de politie of net voor je pensioen staat. Of je nu op straat of bij de recherche werkt, of in de ondersteuning werkt om het werk van je collega’s mogelijk te maken. Jij verdient een goed pensioen. Dat verdien jij niet alleen. Het is ook in het belang van jouw gezin, familie, de hele maatschappij. Daarom zijn de voorzitters van de vier politievakbonden (ACP, NPB, ANPV, VMHP) een burgerinitiatief gestart. Wij vragen jou en alle mensen om je heen HIER te tekenen voor een goed politiepensioen.

Waar doen we het voor

De afgelopen jaren is de politie onevenredig hard geraakt door nieuwe pensioenregels. De gemiddelde levensverwachting bij zwaar werk pakt bovendien lager uit dan gemiddeld. De maat is vol. Eerst moeten wettelijke blokkades worden weggenomen om ruimte te kunnen maken voor een goed (vroeg)pensioen. Dit is noodzakelijk en een randvoorwaarde om CAO-afspraken te kunnen maken. Wij willen daarom dat de:

Waarom via een burgerinitiatief?

Naast voorzitter van een politievakbond ben ik ook een burger die net zo hard als ieder ander een gezonde, fitte politie nodig heeft. Veiligheid vraagt vitaliteit! Iedereen kan dit initiatief ondertekenen, of je nu wel of niet werkzaam bent bij de politie. Als je het belang van een tijdig politiepensioen ondersteunt, vragen wij dit initiatief te ondertekenen. Hebben we 40.000 handtekeningen of meer? Dan komt ons verzoek op de agenda van de Tweede Kamer.

Ik reken op je handtekening!

Met vriendelijke groet,

ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN