Mijn blauwe hart is gebroken

Mijn blauwe hart is gebroken

25 jul 2018, cao

Elke dag spreken wij met onze achterban. Zeker nu, in CAO-tijd. Leden en niet-leden denken mee, zijn soms kritisch, houden ons scherp en steunen ons. Zo  kregen wij deze week een prachtige brief, die we na overleg met de schrijver mogen delen! Dank je wel briefschrijver; wij blijven ons inzetten. Voor jou en je collega’s!

Beste bonden,

Ik werk nu 11 jaar bij de politie. Met verbazing volg ik het Game-of-thrones-spel tussen mij/ons en de minister. En net ben ik van mijn stoel gevallen toen ik de brief van de werkgever met het nieuwe cao-voorstel las.

Natuurlijk moeten wij ook iets voor de organisatie doen. Dat hoort erbij. Alleen als de organisatie te weinig voor mij/ons doet, wat verwachten ze dan? Moet ik nog harder werken dan dat ik nu al doe? Nog minder mijn vrouw en kind zien dan dat ik nu al doe? Moet ik nog meer gaan overwerken dan dat ik nu al doe? Nog meer dienstreizen maken dan dat ik nu al doe?

Ik heb dit jaar nog nooit zoveel collega’s horen praten over een andere baan; buiten de politie. Weet de minister dit? En ook ik heb mijzelf ingeschreven op meerdere vacaturesites. Al wil ik helemaal niet weg. Maar ik wil wel gewaardeerd worden. En als dit nog een paar jaar doorgaat, kies ik voor mijzelf en mijn gezin. Dan maar niet mijn roeping vervullen. Mijn blauwe hart is letterlijk gebroken en dit voelt als een vechtscheiding.

Ik wil gewoon kunnen werken zonder mij druk te maken over roosterdruk. Over een auto die niet beschikbaar is. Over papieren rompslomp. Een negatieve sfeer. Te veel zieken. Te veel protocollen. Te veel evenementen. Te veel met cijfertjes bezig zijn. Et cetera.

Ik heb het mooiste vak met de mooiste verhalen. Pak dit niet van mij af en vecht voor mij zodat ik gewoon weer mensen kan helpen. Zonder dat ik 3 uur per dag moet uitleggen waarom de politie niks doet of kan. De wil, loyaliteit en motivatie zijn er zeker, nu nog de rugdekking en een echte blijk van waardering.

Daarom: zorg nu voor één keer voor een goede; wat zeg ik: een uitmuntende CAO voor de toekomst. Voor onze oudere en jongere dienders. Voor één keer een uitmuntende CAO; zodat ik mij weer kan focussen op mijn echte werk. Ik wil dat mijn blauwe hart weer heel is.

Bonden succes en houd je rug recht.

Mvg. E. Zegers

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN