Nieuw CAO-voorstel van minister en korpschef: bonden in beraad

Nieuw CAO-voorstel van minister en korpschef: bonden in beraad

23 jul 2018, cao

De voorzitters van de politievakbonden ACP, ANPV, NPB en VMHP hebben vandaag (maandag 23 juli) een nieuwe inzetbrief van de werkgever ontvangen. Hierin staan aangepaste voorstellen voor een nieuwe CAO Politie.

De besturen van de politievakbonden komen deze week bijeen om de aangepaste inzet te bespreken met de achterban. Duidelijk is al wel dat het de collega’s om veel meer gaat dan ‘meer salaris’. ”De werkdruk is torenhoog. De medewerkers willen meer capaciteit. Een goed loonbod is belangrijk, maar er zijn nog andere zwaartepunten die politiemensen van cruciaal belang vinden”, aldus de politiebonden.

“Naast een te hoge werkdruk, een tekort aan capaciteit zal ook gekeken worden in hoeverre de nieuwe inzet een oplossing moet zijn voor de ontstane gezagscrisis bij de Nationale Politie, in hoeverre men tegemoetkomt aan het herstelplan van de bonden en of er een zichtbare verbetering komt in het huidige ouderenbeleid en het doorstroombeleid voor jongeren. Veel politiemensen vinden bovendien dat de huidige politieorganisatie onvoldoende tegemoetkomt aan wat burgers van de politie verwachten en geven aan dat zij hun ‘vak’ terug willen hebben”, aldus de voorzitters van de bonden.

Zowel uit het land als vanuit het Landelijk Actiecentrum van de gezamenlijke politiebonden komen nu al heel veel verontrustende reacties binnen van collega’s die de brief van de werkgever hebben gelezen. Woensdag 25 juli aanstaande zal de inzet met de kaderleden van alle bonden en de Regionale Actiecentra (RAC’s) besproken worden; zij bepalen immers de koers. De politiebonden verwachten de uitkomst hiervan en vervolgacties donderdag te kunnen melden. Wil je reageren? Dat kan door te mailen naar info@politieacties.nl

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN