Ook in 2019 ABP pensioenspreekuren bij de ACP!

Ook in 2019 ABP pensioenspreekuren bij de ACP!

3 jan 2019, abp spreekuren

De ACP houdt elk jaar in samenwerking met het ABP pensioenspreekuren. De belangstelling hiervoor is groot onder ACP-leden. Daarom zijn weer data beschikbaar, waarvoor je je kunt aanmelden. Tijdens een ABP-spreekuur geeft een pensioenspecialist van het ABP informatie over je persoonlijke pensioensituatie, waardeoverdracht, de gevolgen van stoppen met werken en/of uitleg over ‘Mijn ABP’. 

Het pensioen is in grote lijnen door het ABP geregeld, maar er zijn ook individuele keuzes te maken. Wanneer je stopt met werken bijvoorbeeld. Of je helemaal stopt of minder gaat werken. Of je jouw nabestaandenpensioen wilt inruilen voor een hoger ouderdomspensioen. Keuzes maken over pensioen blijkt echter voor veel mensen een ingewikkelde taak. Met een beetje hulp worden die keuzes makkelijker gemaakt.

Mijn ABP

Het ABP verzorgt in ieder geval elk jaar voor al haar deelnemers een pensioenoverzicht. Het persoonlijk digitaal dossier, ‘Mijn ABP’ op www.abp.nl, sluit daarbij aan. Je kunt daar zelf allerlei berekeningen maken. Daarnaast kunnen deelnemers bellen met de klantenservice van het ABP of een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek.

Persoonlijk gesprek

Tijdens een persoonlijk gesprek bekijk je samen met een pensioenspecialist van het ABP jouw pensioensituatie. Hoe staat jouw inkomen er voor als je straks wilt stoppen met werken? Of als je arbeidsongeschikt wordt? Hoe staan jouw nabestaanden er voor als je zou overlijden? ACP-leden kunnen met al hun vragen over pensioen op verschillende data terecht bij de specialisten van het ABP. Het gesprek met het ABP duurt ongeveer een half uur en vindt plaats op het bondskantoor van de ACP in Leusden. Samen met de pensioenspecialist van het ABP kun je ook inloggen in ‘Mijn ABP’.

Wensen

De ACP raadt haar leden aan om voorafgaand aan de afspraak alvast na te denken over wat ze willen bespreken. Bekijk bijvoorbeeld je meest recente pensioenoverzicht of ga eens naar ‘Mijn ABP’. Welke vragen zou je in het gesprek willen stellen? Wanneer denk je met pensioen te willen gaan? Wat zou het minimale inkomen moeten zijn om je vaste lasten tijdens de pensioentijd te kunnen voldoen? Tip: neem ook relevante informatie als je laatste pensioenoverzicht en salarisstrook mee naar het gesprek.

Meld je aan voor het pensioenspreekuur!

Ga direct door naar de pagina om je aan te melden voor een pensioenspreekuur

Let op!

Er zijn leden die – ondanks dat ze geen bevestiging van het ABP hebben ontvangen – toch in de veronderstelling waren dat ze een afspraak hadden. Let daarom op het volgende:

> Vul uw aanvraag in een keer in (dus niet even pauzeren, want dan komt de aanvraag niet goed door).
> Er is pas sprake van een afspraak als u een BEVESTIGINGSMAIL van het ABP heeft ontvangen.
> U ontvangt bovendien enkele dagen voor uw afspraak een HERINNERINGSMAIL. Deze dient u uit te printen en te overhandigen tijdens uw afspraak.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN