Op naar harde acties?

Op naar harde acties?

17 jun 2005, cao

De Blauwe Belegering voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken wordt donderdag 23 juni afgesloten met een manifestatie van vijf- tot tienduizend agenten. Die extra grote groep politieagenten voor de deur van het ministerie is voor de vakbonden een opmaat naar harde acties, zoals stakingen en werkonderbrekingen, wanneer Remkes blijft volharden in zijn starheid.

Sinds zondag 12 juni staan er dag en nacht politiemensen voor de deur van het ministerie. Zij willen met de Blauwe Belegering de druk op minister Remkes opvoeren. De belegering lijkt zijn eerste effecten te hebben. Ging hij de afgelopen keren nog de confrontatie aan met de actievoerders door ze op het podium toe te spreken, tijdens de eerste piek in de Blauwe Belegering op donderdag 16 juni kwam de minister alleen nog zijn ministerie uit om een petitie in ontvangst te nemen. Daarna was hij opvallend snel weer verdwenen. Hij weigerde ook om op uitnodiging van de vakbonden de actievoerders toe te spreken.

Remkes motiveert met zijn houding de actievoerende agenten extra om zwaardere actievormen te gebruiken. Hij maakt het de politiebonden wat dat betreft wel erg gemakkelijk.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN