Op weg geholpen

Op weg geholpen

24 okt 2018, leden voor leden

De heer F.A. Nota (86), oud-politieman en al 70 jaar ACP-lid, heeft financiële zorgen en weet zich geen raad. Hij klopt bij vele instanties aan, maar niemand wil of kan hem de hulp bieden die hij nodig heeft. Daarom wendt hij zich tot de ACP.

Al pratend wordt duidelijk dat de brommobiel van de heer F.A. Nota is afgekeurd. Hij en zijn echtgenote zijn daarvan afhankelijk, maar geld voor vervanging zou er niet zijn. De ACP schakelt een vrijwilliger van Stichting Leden voor Leden in die bij het echtpaar op bezoek gaat om samen de financiën door te spitten. Het pensioen, waarmee zij precies rondkomen, biedt inderdaad geen ruimte voor de aanschaf van een (tweedehands) brommobiel. Een persoonlijke lening bij de bank is niet mogelijk vanwege de hoge leeftijd van het echtpaar. Ook de kinderen kunnen hun ouders helaas niet financieel bijstaan.

Schenking

De vrijwilliger van Stichting Leden voor Leden zoekt contact met een brommobiel dealer in de nabije omgeving van de heer F.A. Nota. Deze dealer besluit uiteindelijk een brommobiel voor een overgroot deel te schenken aan het echtpaar. Het resterende bedrag legt Stichting Leden voor Leden bij hoge uitzondering bij. We hopen dat het echtpaar nog vele jaren gebruik kan maken van deze brommobiel.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN