PA wil uitgebreide evaluatie Prof fit

PA wil uitgebreide evaluatie Prof fit

3 aug 2018, acp jong

De Politieacademie (PA) is op de hoogte van de klachten over de beoordeling van het trainingsprogramma Professioneel fit (Prof fit) en wil met een uitgebreide evaluatie kijken naar mogelijke aanpassingen. Dat bleek 30 juli in een gesprek tussen de PA, de COR en ACP Jong. De ACP raadt iedereen die twijfelt over zijn of haar Prof fit-beoordeling aan om contact op te nemen met zijn of haar vakbond.

Bij een enquête van ACP Jong lieten afgelopen november honderden studenten weten ontevreden te zijn over Prof fit. De roeitest werd daarbij meerdere keren ‘oneerlijk’ genoemd. Experts vertelden ons vervolgens dat bij een rechtvaardige roeibeoordeling rekening moet worden gehouden met leeftijd, geslacht en gewicht. Bij Prof fit wordt niet naar gewicht gekeken.

De PA heeft al eerder aanpassingen gemaakt op basis van leeftijd en geslacht en wil nu een brede evaluatie om in één keer zowel naar de roeitest als andere onderdelen (burpees, pull-ups etc.) te kunnen kijken. Aanleiding voor de evaluatie is onder meer de enquête van ACP Jong. Kaderlid Jelmar van der Ploeg (ACP Jong): “Fijn dat de PA met onze signalen aan de slag gaat. Maar het zal met de keuze voor een brede evaluatie-procedure lang gaan duren voordat iedereen weet waar hij aan toe is.” Leden die twijfelen over hun Prof fit beoordeling doen er volgens de ACP dan ook goed aan om zich bij de ACP te melden en binnen twee weken in beroep te gaan tegen hun beoordeling.

Naast het aanpassen van Prof fit, vindt ACP Jong het belangrijk dat al in een vroeg stadium duidelijk is welke testen studenten moeten halen. ACP Jong heeft gevraagd of die informatie bijvoorbeeld op kombijdepolitie.nl kan worden gezet. Bovendien drong ACP Jong (samen met de COR) aan op een nulmeting. Daardoor wordt het makkelijker om lang voor de test een reële inschatting van de haalbaarheid te maken en kunnen studenten ook beter zien of zij progressie boeken. Tot slot informeerden ACP Jong en de COR nog naar mogelijke verschillen in uitkomsten bij verschillende roeiapparaten. De PA heeft toegezegd de vragen op korte termijn te beantwoorden. Daarnaast zal de PA de vakbonden op de hoogte houden van de voortgang van de te houden evaluatie.

Heb je vragen over het behalen van de test en loop je tegen het einde van je opleiding aan? Stuur dan een mail naar ledencontact@acp.nl

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN