Politiebonden willen duidelijk JA of NEE op pensioenpetitie

Politiebonden willen duidelijk JA of NEE op pensioenpetitie

3 jul 2018, pensioen

De politiebonden willen van de commissie voor verzoekschriften en burgerinitiatieven klip en klaar horen OF en HOE het burgerinitiatief voor een fatsoenlijk (vroeg)pensioen door de Tweede Kamer wordt behandeld. De ‘politieke truc’ om het door te schuiven naar de vaste commissies Justitie & Veiligheid en Sociale Zaken en Werkgelegenheid – met onduidelijkheid over het vervolg – vinden de bonden onacceptabel.

Eerder liet de commissie weten dat het burgerinitiatief van de politiebonden voldoet aan de minimaal vereiste 40.000 handtekeningen. Desondanks zag de commissie reden om het deels af te wijzen met als gevolg dat het nu volstrekt onduidelijk is of de ingediende punten van de bonden überhaupt besproken worden in de Tweede Kamer (lees een eerder gepubliceerd artikel hierover).

Acties tegen het kabinet dreigen

Als een bevredigende reactie van de commissie uitblijft, dan is de kans groot dat politiemedewerkers niet alleen actie gaan voeren tegen hun werkgever voor een betere CAO maar ook tegen het kabinet om op die manier betere vroegpensioenmogelijkheden af te dwingen. In dat geval zullen de politiebonden ook andere sectoren met een zwaar en risicovol beroep oproepen om deel te nemen aan de acties. De politiebonden hebben de commissie nu dringend verzocht:

Download

Brief aan commissie

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN