Politiek aan zet na overhandiging 40.000 handtekeningen voor pensioen

Politiek aan zet na overhandiging 40.000 handtekeningen voor pensioen

21 feb 2018, pensioen

Op dinsdag 20 februari hebben de gezamenlijke politiebonden met zo’n 150 politiecollega’s en sympathisanten het burgerinitiatief met de ruim 40.000 handtekeningen voor een goed pensioen aangeboden aan de Tweede Kamer. De politiek is nu aan zet.

Voorafgaand aan de overhandiging vond een korte bijeenkomst plaats en een tocht langs VNO-NCW en het hoofdbureau van de politie. Bij VNO-NCW ontvingen de collega’s geen handtekening maar wel morele steun. Korpschef Akerboom kwam vervolgens bij het hoofdbureau aan de Nieuwe Uitleg even naar buiten om de collega’s toe te spreken. Hij benadrukte alle begrip te hebben voor de manifestatie en te begrijpen wat de bonden en hun leden willen. Een duidelijk signaal naar de politiek, zoals hij zei. Hij zette daarom ook geen handtekening. Helaas. Dát zou ook een duidelijk signaal naar de collega’s zijn. Een paar honderd meter verderop werden de 40.000 handtekeningen overhandigd aan de commissie in het bijzijn van diverse politici.

Hoe nu verder

Een speciale commissie (voor Verzoekschriften en Burgerinitiatieven) beoordeelt de handtekeningen volgens een  protocol waarna het ter bespreking op de agenda van de Tweede Kamer moet komen. ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp: “We houden de druk op de ketel. De politiek moet wat ons betreft nu over de brug komen en is nu aan zet. We blijven aandacht vragen voor de aanpassingen die nodig zijn om tot een fatsoenlijk (vroeg)pensioen voor ons collega’s te komen. Zij verdienen het!”

Inhoud burgerinitiatief

Het doel van het burgerinitiatief is de politiek wakker te schudden en te laten beseffen dat door deze rigoureuze bezuinigingsoperatie onrecht is aangedaan aan de beoefenaars van zware beroepen zoals de politie. Den Haag zou zich het lot van deze burgers moeten aantrekken en een deel van de opgeworpen fiscale drempels weer aanpassen, zodat vakbonden en werkgevers aan de CAO-tafel maatschappelijk verantwoorde oplossingen kunnen afspreken voor mensen die na tientallen zwaar werken fysiek en/of mentaal versleten zijn.

De politiebonden willen dat de politiek daaraan meewerkt door de volgende vier ingrepen.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN