RAAF gaat van start!

RAAF gaat van start!

13 jun 2017, raaf

Per 1 juli kunnen de eerste verzoeken voor de RAAF worden ingediend. Oftewel: de nieuwe regeling aanvraag functieonderhoud. Doe jij ander werk dan in jouw LFNP-functie staat? Dan zou dit weleens het moment kunnen zijn om daar verandering in te brengen. In de komende dagen kun je op de ACP-site nauwkeurig nagaan of een verzoek indienen voor jou zinvol is. Wij zetten onze ACP-expertise in: online, bij het belteam en met de ambassadeurs in het land. Zodat jij als ACP-lid verzekerd bent van de best mogelijke ondersteuning.

De RAAF is bedoeld voor collega’s die sinds 1 juli 2016 minimaal een jaar in een nieuwe LFNP-functie zitten, maar in feite wezenlijk afwijkend werk doen. Collega’s die op basis daarvan een officiële wijziging willen. Soms betekent dat promotie, soms simpelweg een andere functie.

Oude regeling

Deed je vóór het LFNP en de reorganisatie werkzaamheden die geen onderdeel waren van je officiële functie? Dan konden die er bij het functieonderhoud aan worden toegevoegd. Dat is met de komst van LFNP-functies veranderd.

Nieuwe regeling

In de nieuwe regeling functieonderhoud moet je LFNP-functie, je vakgebied, je werkterrein, je aandachtsgebied of je specifieke functionaliteit geheel anders zijn dan je officiële functie vermeldt. Bovendien moet je bevoegd gezag jou schriftelijk hebben opgedragen om dit ‘anders’ te doen. We raden je aan om niet eerder dan 1 juli 2017 een verzoek in te dienen. Pas vanaf dat moment werken de eerste collega’s minimaal een jaar in hun LFNP-functie – wat een harde eis is bij het indienen van een verzoek.

Snel, eerlijk en goed geïnformeerd

Exact weten of jij voor de RAAF in aanmerking komt? Houd de ACP-site in de gaten, want alleen op onze website kun je dat simpel en snel nagaan. We geven je bovendien de middelen om met een paar klikken een eigen verzoek voor functieonderhoud samen te stellen. Kom je er niet uit? Of heb je nog vragen? Dan kun je terecht bij ons belteam en de ambassadeurs in het land. Zo helpen we elkaar op weg.

Beoordeling verzoek

Vanaf het moment dat het verzoek wordt ingediend, kun je op zijn vroegst na 8 weken een voorgenomen besluit verwachten met een toewijzing of afwijzing. In die tijd onderzoekt de werkgever of je verzoek gerechtvaardigd is. In de eerste plaats wordt die vraag aan de teamchef gesteld.

Traject van 6 maanden

Wij horen graag van je of de reactie op je verzoek positief of negatief uitvalt. Wijst de werkgever je verzoek af? Dan kun je in de daaropvolgende 4 weken bedenkingen indienen. Die bedenkingen worden beoordeeld door een speciale commissie. Met het advies van die commissie, neemt de werkgever het uiteindelijke besluit. Het duurt dus maximaal 26 weken voordat er een definitief besluit komt. Dat betekent dat de werkgever je uiterlijk in december volledig duidelijkheid dient te geven. Maar laten we hopen dat je al sneller duidelijkheid hebt.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN