Ruim 300 man bij jaarvergadering ACP Plus

Ruim 300 man bij jaarvergadering ACP Plus

18 apr 2019, acp plus

Opnieuw een drukbezochte jaarvergadering van ACP Plus. Ruim 300 leden van 55 jaar en ouder zijn op woensdag 10 april 2019 in de auto, bus of trein gestapt, op weg naar het landgoed Bronbeek om ervaringen te delen met elkaar, herinneringen op te halen en ontwikkelingen over de vakbond plus hun vakgebied te horen.

Na een inspirerende overweging van oud-collega en pastoor Ton Huitink en het doorlopen van de gebruikelijke huishoudelijke zaken, volgt een presentatie van een collega van het cybercrimeteam politie Rotterdam. Over de dagelijkse digitale bedreigingen, van virussen tot hacking, en wat je hiertegen onder andere zelf preventief kan doen. Met je telefoon of laptop op openbare netwerken inloggen bijvoorbeeld en dan je bankgegevens checken is beslist af te raden. Voor sommigen een bekend gegeven, voor anderen een eyeopener.

Pensioenambassadeurs

Daaropvolgend zet ACP-lid Dick Loch – een van de ruim honderd pensioenambassadeurs bij de politie – duidelijk uiteen wat hij en zijn collega’s voor je kunnen betekenen als het gaat om vragen rond pensioen en eerder stoppen met werken. “Kansen zijn dichterbij dan je denkt. Zo gaf ik onlangs een collega mee dat hij een jaar eerder zou kunnen stoppen met werken als hij een prijsvoordelige auto gaat rijden in plaats van om de paar jaar een nieuwe hogere middenklasser aan te schaffen. Een face to face gesprek, waarbij de ambassadeur niet alleen informeert over het toekomstig pensioen maar ook over onderwerpen als rechtspositie of arbeidsongeschiktheid, kan meerwaarde bieden. Het is mede afhankelijk van de persoonlijke keuzes die iemand maakt wat er wel en niet mogelijk is. Natuurlijk spelen ook ontzettend veel andere zaken mee, zoals een scheiding. Wanneer je eerder kan stoppen met werken is afhankelijk van iemands persoonlijke situatie.”

Heb jij de behoefte aan een gesprek met een pensioenambassadeur? Stuur een mail naar pensioenvoorlichting@politie.nl, dan word je doorverwezen naar een ambassadeur in jouw eenheid. Wil je meer weten over wat de ACP voor je kan doen?

Actualiteit

ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp neemt op deze dag de actualiteit rond onze pensioenen met de aanwezigen door en wat de eisen* van de bonden richting het kabinet zijn. Zo staat hij onder meer stil bij de landelijke pensioenactie op 18 maart in Den Haag. Duizenden medewerkers uit de veiligheidssectoren reisden die dag af naar Den Haag om het kabinet te laten zien dat met hen niet te sollen valt. In verband met het schietincident in Utrecht braken de voorzitters van de verschillende vakbonden de pensioenactie voortijdig af. Hoe nu verder, vragen de aanwezigen in Bronbeek zich af. Gerrit laat weten dat andere acties volgen als beweging op dit dossier uitblijft.

Ledenonderzoek

ACP-vicevoorzitter Erwin Koenen presenteert tot slot de uitkomsten van een onderzoek onder leden tussen de 60 en 80 jaar over de ACP-dienstverlening voor collega’s die met pensioen zijn of op korte termijn gaan stoppen met werken. Centrale vraag: hoe waarderen deze leden de huidige dienstverlening én welke ideeën die de ACP heeft voor de toekomst vinden zij interessant? Meer dan 2.500 leden namen deel aan dit onderzoek. Lees meer over de uitkomsten.

Heel wat indrukken later praten de ruim 300 ACP-leden met elkaar na, ondertussen genietend van een Indisch buffet. Volgend jaar zien we onze Plussers graag weer op de traditionele jaarvergadering van ACP Plus.


* Pensioeneisen bonden

De politiebonden vragen al lange tijd aandacht voor een goed pensioen en ouderenregeling. Terwijl de politie eerst actie voert binnen de eigen sector, bundelen verschillende (veiligheids)sectoren sinds eind vorig jaar de krachten. De eisen van de vakbonden richting het kabinet:

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN