Startschot Stichting Leden voor Leden

Startschot Stichting Leden voor Leden

28 nov 2013, leden voor leden

De ACP heeft afgelopen dinsdag (26 november) op het bondskantoor in Leusden officieel het startschot gegeven voor een nieuwe stichting van de ACP, onder de naam Leden voor Leden. Daarbij waren medewerkers van de werkorganisatie, de bestuursleden van de stichting en andere belangstellenden aanwezig. Algemeen secretaris Erik Langeweg gaf de aftrap door de aanwezigen iets te vertellen over de fundamenten van Stichting Leden voor Leden. “Zorg en omzien naar elkaar binnen de vereniging neemt bij de ACP een belangrijke plaats in. Er voor elkaar zijn, in goede en slechte tijden. Dat zit in onze roots”, aldus Erik.

Binnen de ACP bestonden voorheen drie voorzieningen voor sociale, mentale en pastorale ledenzorg. Deze voorzieningen zijn nu dus ondergebracht in de Stichting Leden voor Leden. In 2010 is de ACP al begonnen met het bouwen van deze nieuwe stichting. Na veel voorbereiding en het scholen van coaches op diverse gebieden is Stichting Leden voor Leden sinds 26 november dus een feit. De stichting verleent hulp aan ACP-leden en hun gezinsleden bij financiële, sociale, emotionele en geestelijke nood, voor zover niet op een andere wijze in de nodige hulpverlening kan worden voorzien.

Grip op financiën

Zo raken veel mensen in deze tijd het overzicht over hun financiën kwijt. Zij wachten vaak te lang met het zoeken naar hulp, terwijl het belangrijk is om op tijd grip te krijgen op de eigen in- en uitgaven. Soms ontstaan problemen buiten eigen toedoen, door bijvoorbeeld een veranderde privésituatie. Soms is het een uitgavepatroon dat moet worden doorbroken. De stichting beschikt onder andere over goed opgeleide financiële coaches die ACP-leden die daar behoefte aan hebben op weg helpen om hun financiën op een rijtje te krijgen en zo nodig te begeleiden naar professionele hulpverlening. Ook kunnen leden bij de financiële coaches terecht voor tips. De leden van de stichting willen vooral in de preventie een steentje bijdragen.

Een luisterend oor en goed gesprek

Naast vragen over financiën kunnen leden bij Stichting Leden voor Leden terecht met vragen over zingeving of zaken waarover zij graag willen doorpraten.  Al jaren is er binnen de ACP een team actief die erin geschoold is om leden te begeleiden. Het voordeel van dit team is dat het allemaal (oud-)politiemensen zijn die bepaalde zaken beter kunnen inschatten en toch ver genoeg afstaan van collega?s waar men dagelijks mee te maken heeft. Zij bieden leden een luisterend oor en gaan graag een goed gesprek met hen aan.

Feestelijke dag

Alle aanwezigen kijken terug op een feestelijke dag – met een ceremonieel tintje – en hopen dat veel ACP-leden de weg vinden naar Stichting Leden voor Leden.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN