Uitblijven reactie op ultimatum slag in gezicht politiemensen

Uitblijven reactie op ultimatum slag in gezicht politiemensen

2 jul 2018, cao

De bonden maken zich klaar voor collectieve acties. Voor donderdag 5 juli staat in Den Haag een actie gepland met kaderleden. De voorbereidingen die daarvoor worden getroffen gaan onverminderd door. Het is voor de werkgever te laat om dat met een inhoudelijke reactie nog een halt toe te roepen.

De ACP, NPB, ANPV en VMHP hebben zes weken geleden een ultimatum gesteld aan de werkgever. Uiterlijk 1 juli moest die reageren op vier punten, waaronder een verzoek om het herstelplan van de bonden op te pakken. De werkgever heeft het ultimatum laten verlopen en is tot op heden nog steeds niet met een reactie gekomen. Een woordvoerder van de bonden: “Dat de werkgever haar reactie maar blijft uitstellen getuigt van weinig respect en voelt voor velen alsof de politietop een loopje met hen neemt.” Afgelopen weekend heeft de werkgever de bonden laten weten dat vandaag (maandag 2 juli) een reactie op het ultimatum zou volgen. Tot op dit moment is er nog niets vernomen. De bonden hebben daarom contact gezocht met de werkgever en deze zeer dringend verzocht zo spoedig mogelijk alsnog te reageren. Zo gauw de reactie komt, wordt die door de bonden beoordeeld en gedeeld met de collega’s. Maar op de acties van deze week zal dat weinig invloed meer hebben.

Mars van de uitgeknepen citroenen

Wat gaat er gebeuren? Op 5 juli trekken de bonden met hun kaderleden naar de Hofplaats in Den Haag. Daar wordt duidelijk gemaakt dat de blauwe citroen, oftewel de politie, volledig is uitgeperst. Uit de schillen en de pitten komt geen sap van enige kwaliteit meer. De pogingen van de minister en korpschef om het korps met hun CAO-voorstellen nog verder uit te knijpen, wordt door collega’s dan ook niet geaccepteerd. Het water staat de collega’s aan de lippen. Ze zijn strijdbaar en willen de burger dienen, maar niet langer meer ten koste van henzelf.

Update (15:18 uur): Zojuist ontvingen de bonden alsnog een reactie van de werkgever op het ultimatum.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN