Vakbonden nemen Binnenhof in de tang

Vakbonden nemen Binnenhof in de tang

12 feb 2019, pensioen

Op vrijdag 15 februari houden de vakcentrales VCP, FNV en CNV rondom het Binnenhof een demonstratieve actie tegen het pensioenbeleid van Rutte-III. Op weg naar de ministerraad zullen de leden van dit kabinet worden geconfronteerd met de heftige onvrede over het uitblijven van een rechtvaardige en sociale vernieuwing van ons pensioenstelsel.

Na hun geslaagde actie van maandag 11 februari – de gelijktijdige bezetting van het ministerie van Sociale Zaken en het hoofdkantoor van werkgeverskoepel VNO/NCW – zullen de politiebonden ook aan de actie van komende vrijdag hun steentje bijdragen.

Drie locaties

De actie Binnenhof-beleg zal zich afspelen op drie locaties: nabij het Binnenhof, op de hoek Korte Vijverberg/Plein ter hoogte van het Mauritshuis, op Het Plein ter hoogte van de ingang naar de Tweede Kamer en op het Buitenhof ter hoogte van de ingang naar het Binnenhof.

Op deze locaties zullen actievoerders op meerdere manieren aandacht vragen voor de schrijnende kwesties waarvoor dit kabinet weigert structurele oplossingen mogelijk te maken – zogenaamd omdat daarvoor GEEN GELD beschikbaar zou zijn.

Pensioeneisen

De Nederlandse vakbonden staan samen pal voor een eerlijk en sociale vernieuwing van het pensioenstelsel. Die moet in ieder geval bestaan uit de volgende maatregelen:

De combinatie van het afschaffen van de RVU-boete en het bevriezen van de AOW-leeftijd op 66 jaar zou het mogelijk maken om voor mensen met zware beroepen – zoals politiemedewerkers – weer sectorale regelingen af te spreken waardoor zij ‘op tijd’ (= nog redelijk gezond) kunnen stoppen met werken.

Landelijk pensioenprotest

Vind jij de politieke stijfkoppigheid op pensioengebied ook onverteerbaar? Steun dan de protestacties van Nederlandse vak- en politiebonden in de aanloop naar de Provinciale Staten-verkiezingen op 20 maart. Vooral op de landelijke pensioenprotestdag op maandag 18 maart is het van groot belang dat zoveel mogelijk werknemers persoonlijk opkomen voor hun pensioenrechten. Help ons die dag een historische politieke vuist te maken.

Houd voor meer informatie deze website in de gaten en de Facebook-pagina POLITIEACTIES

Zwaar beroep

Wijkagent Jolanda van den Bos geeft aan waarom haar beroep zwaar is. En dat het daarom belangrijk is om eerder te kunnen stoppen met werken. Een goed pensioen? Nu wat voor doen!

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN