Vraag een deel van je vakbondscontributie terug

Vraag een deel van je vakbondscontributie terug

9 okt 2019, rap regeling

Vanaf 1 oktober is het weer mogelijk om je aanvraag in te dienen voor de uitruil van je vakbondscontributie. Als ACP-lid in actieve dienst bij de politie kun je  namelijk een aanzienlijk deel van je jaarlijkse vakbondscontributie terugkrijgen. Je betaalt eenmalig over een lager bedrag loonbelasting en premies, zodat je aan het eind van het jaar netto meer overhoudt. Geef dit vóór 1 december 2019 via Youforce aan.

Het is mogelijk de verrekening maandelijks te laten toepassen, maar dit kan effect hebben op de opbouw van je vakantiegeld en de eindejaarsuitkering. De aanvraag kan tot 30 november worden gedaan, daarna is het niet meer mogelijk. Collega’s kunnen een aanvraag voor de RAP-regeling afhandelen in Youforce.

Vakbondscontributie terugvragen

Volg de volgende stappen om dit fiscale voordeel voor het jaar 2019 binnen te halen. Let op:  Dit stappenplan werkt alleen als de ACP-contributie op je salaris wordt ingehouden. Als dat zo is, hoef je geen bewijs van betaling op te vragen. Je kunt dit aangeven bij de aanmelding van de RAP-regeling in YouForce.

 

Betaal je de contributie rechtstreeks? Kies dan in het eerste menu [Keuze maken] voor [Overige vakbonden]. In dat geval is het mogelijk een overzicht van de betaalde vakbondscontributie (betalingsverklaring) aan te vragen door een e-mail te sturen naar administratie@acp.nl.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN