Wensenlijstje

Wensenlijstje

18 jan 2018, pensioen

Als kind maakte ik vroeger voor mijn verjaardag een verlanglijst. Daar kon alles op staan wat ik maar wilde hebben. Toch wist ik dat ik niet alles zou krijgen. Toen ik ouder werd snapte ik dat ik net zo goed drie wensen op mijn lijstje kon zetten in plaats van tien. De kans dat ik kreeg wat ik écht graag wilde hebben was daarmee misschien nog wel groter.

De schoonheid van een kinderlijk naïeve waslijst aan wensen zie ik nog steeds. Het klinkt ook leuk. Je kunt van alles benoemen. Vooral wat mensen willen horen vanuit de hier en daar grote onrust en onzekerheid die zij ervaren. Dat zorgt voor herkenning en dat is prettig. Maar realistisch? Nee. Uiteindelijk is het zelfs onverantwoord omdat collega’s ook de nadelen van valse verwachtingen kunnen gaan ervaren. Dat zien we ook onderweg naar een nieuwe CAO. Een wensenlijstje. Van daaruit kan veel geregeld worden, veel ook niet. Want naast de CAO zijn er legio manieren om resultaat te boeken. Gelukkig maar. Een goed voorbeeld daarvan is het (vroeg)pensioen. Om daar echt iets in te kunnen veranderen is het nodig dat het kabinet de nodige blokkades wegneemt. Op een andere manier verandert er simpelweg niets. En daar zitten onze leden niet op te wachten. Het is dan ook dé reden om dit onderwerp aan te kaarten middels een burgerinitiatief met de benodigde 40.000 handtekeningen. En ook dé reden om dit niet met valse hoop in de CAO-inzet te benoemen. Waar we op moeten inzetten tijdens de onderhandelingen hangt immers af van de uitkomst van het burgerinitiatief.

Hoe het ACP-wensenlijstje is opgesteld? Realistisch en met onderhandelingsruimte. We bevroegen eerst onze achterban. Dat deden we in gesprekken en digitaal via een enquête. Op basis daarvan werden de thema’s gekozen die onze leden het belangrijkst vinden. Die écht het verschil kunnen maken voor leden. Fit en gezondheid, eerlijke beloning, goed loopbaanbeleid en een gezonde leeftijdsopbouw zijn de onderwerpen waar we ons in een nieuwe CAO hard voor willen maken. Na het bepalen van deze eigen inzet, gaan de verschillende bonden met elkaar om tafel om tot een gezamenlijke inzet te komen. De beste, realistische stukjes uit de inzet van de bonden proberen we bij elkaar te krijgen tot één grote puzzel. In die fase zitten we de komende weken.

Ook de politie komt als werkgever binnenkort met een cao-inzet. Daarna beginnen de onderhandelingen. We gaan ervoor en houden je op de hoogte. Over een paar maanden kunnen we hopelijk ons feestje vieren. Met een goed resultaat voor alle politiemensen. En ons wensenlijstje? Die hebben we dan als het goed is afgevinkt.

Door: ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN