Werkgever laat havenactie onder voorwaarden toe

Werkgever laat havenactie onder voorwaarden toe

12 dec 2018, pensioen

Op 13 december voeren havenwerkers- en politiebonden in Rotterdam actie voor een fatsoenlijk pensioen. De werkgever laat weten dat de veiligheid en de openbare orde bij die acties niet in het geding mogen komen. Collega’s die meedoen aan de actie, moeten beschikbaar blijven voor noodhulp en zijn voor het publiek herkenbaar aan een wit hesje.

FNV Havens en de politiebonden ACP, NPB, ANPV en VMHP houden de 66-minutenactie in Rotterdam samen met vertegenwoordigers van andere belangenorganisaties- onder meer uit de Coalitie voor Veiligheid en het Zwarte Corps (bond van machinegebonden personeel- zoals de mensen die ‘s nachts aan de weg werken).

Ze doen dit omdat werkenden in zware en hoog risico beroepen onredelijk lang moeten deelnemen aan het arbeidsproces. De politiebonden vinden dat ongezond, onveilig en ondankbaar. Ze wijzen erop dat er door de politiek al vele jaren over wordt gesproken- en er door de minister-president in het verleden zelfs persoonlijk toezeggingen en beloften zijn gedaan- maar dat desondanks een fatsoenlijke regeling nog altijd op zich laat wachten.

De havenactie is slechts de aftrap. Vanaf 1 januari zullen meer acties volgen.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN