Pensioen

Loopbaanadvies 45-plus

Ben jij politiemedewerker? En 45 jaar of ouder? Dan kun je je tot 1 januari 2020 kosteloos opgeven voor loopbaanadvies. De ACP selecteerde een loopbaanadviesbureau waarmee je in gesprek kunt gaan over je werk en je toekomst.

Waarom loopbaanadvies?

We moeten allemaal langer doorwerken. Hoe blijf je gezond en gelukkig? Door gebruik te maken van dit gratis aanbod kun je als politiecollega je loopbaan een kwalitatieve impuls geven. Samen met een loopbaanadviseur denk je na over de invulling van jouw carrière.

  • Welke kwaliteiten heb jij ontwikkeld?
  • Wat is jouw positie op de arbeidsmarkt?
  • Hoe wil je de komende jaren aan de slag?

Voor wie geldt deze regeling?

  • Je werkt als politiemedewerker of als leidinggevende. Je hoeft geen lid te zijn van de ACP.
  • Je bent 45 jaar of ouder; of je wordt in 2019, 45 jaar.
  • Je hebt een contract van 12 uur of meer.

Is het echt gratis?

Ja. Het loopbaantraject wordt mogelijk gemaakt dankzij de Tijdelijke Subsidieregeling 45-plussers, van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De subsidieregeling loopt tot 1 januari 2020 en op = op. Dus hoe sneller je erbij bent, hoe beter!

Hoe werkt het?

Het door vakbond ACP geselecteerde loopbaanadviesbureau NextHRM is onafhankelijk en kent de ins en outs van het politievak en van de arbeidsmarkt. Een betrouwbare partner die speciaal voor politiemedewerkers en hun leidinggevenden een loopbaantraject van 4 uur samenstelde. Jullie delen deze uren in overleg in.

Aanmelden?

Loopbaanadviesbureau NextHRM stelde speciaal voor politiemedewerkers en hun leidinggevenden een pakket samen ter waarde van € 600,- tot € 900,-. Maar jou kost het niets!

Een loopbaanadviseur gaat met je in gesprek over de begeleiding die het beste bij je past.

   

Ervaringsverhalen

Ben vertelt over zijn loopbaanadvies:

“Ik ben heel gelukkig met mijn baan als centralist. Dacht dat loopbaanadvies niet aan mij besteed was, ik wil immers geen andere baan. Toch besloot ik gebruik te maken van het ontwikkeladvies voor 45-plussers. Ik wilde graag leren hoe de arbeidsmarkt er vandaag de dag uitziet en wat ik kan doen om succesvol mijn pensioen te halen binnen de politie. Ik werk al mijn hele werkzame leven bij de politie en vind het belangrijk om up-to-date te blijven, juist omdat ik graag bij deze werkgever wil blijven.

Met de loopbaanadviseur heb ik de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en binnen de politiesector doorgenomen. Het resultaat is de bevestiging voor mijzelf dat ik een baan heb die bij mij past. Ook heb ik nieuwe inzichten gekregen in de toekomst van de arbeidsmarkt. Ik zie het als een APK van mijn loopbaan. Dat kan ik iedereen aanraden!”

Marian over haar loopbaanadvies:

“Ik werk als wijkagent en weet dat ik dit niet tot aan mijn pensioen ga volhouden. Daarnaast zat ik niet op één lijn met mijn leidinggevende. Hierdoor had ik het niet naar mijn zin, terwijl ik mijn werk op zich best leuk vind. Ik besloot het traject rond loopbaanadvies 45+ te volgen en kreeg vier gratis loopbaangesprekken.

Ik heb deze gesprekken gebruikt om te bekijken hoe ik beter met mijn leidinggevende kan omgaan. Door bepaalde inzichten en praktische handvatten die mijn loopbaanadviseur mij gaf, kan ik nu beter met mijn leidinggevende omgaan.

Daarnaast heb ik enkele mogelijkheden verkend voor andere banen die ik wel tot aan mijn pensioen zou kunnen volhouden. Het is fijn om een plan B te hebben, voor het geval dat. Ook als je hier niet direct iets mee doet.”

Demonstratie

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN